Nyheter

Påven varnade Clinton för krigsvind som blåser genom världen

USA:s tidigare president Bill Clinton och påven Franciskus har i veckan samtalat om globala utmaningar som klimatförändringar och flyktingströmmar.

Samtalet ägde rum digitalt via skärm i samband med en konferens i regi av Clinton Global Initiative i New York, som den tidigare amerikanske presidenten har grundat.

Påven Franciskus betonade i deras möte om utmaningarna i världen, att människor och nationer behöver gå ihop för att slå vakt om miljön och naturen samt för att få slut på globala konflikter, rapporterar Religion News Service och norska Dagen.

Påven varnade i dialogen med den tidigare amerikanska presidenten för att ”krigsvinden som blåser genom världen” kan gå så långt att det ger näring till ett ”tredje världskrig”.

”Makt att påverka”

Bill Clinton träffade påven tidigare i juli, och beskrev det hela som ett fantastiskt möte dem emellan vid det tillfället.

– Du får oss att känna oss handlingskraftiga, och det är kanske den största makt du har som påve, sa Bill Clinton till den världsvida Katolska kyrkans överhuvud vid det digitala mötet.

Bill Clinton satt som president 1992 till 2000, och etablerade sin ideella stiftelse år 2005. Den samarbetar i dag med över 10 000 organisationer i världen i syfte att hitta lösningar på globala utmaningar.
Fler artiklar för dig