Mats Nyholm blir ny direktor i S:ta Clara kyrka

Mats Nyholm, i dag präst i en EFS-samarbetskyrka i Västerås, blir ny direktor för S:ta Clara kyrka på Norrmalm i Stockholm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den 14 januari tillträder Mats Nyholm, 40-årig trebarnspappa, den nya tjänsten, och efterträder Iwan Giertz som ledare i den omtalade Stockholmskyrkan, känd för sitt stora sociala arbete ihop med en tydlighet på Jesus och bön.

– Jag vill att Gud ska reformera vår kyrka. S:ta Clara kyrka är inte klar. Hon och hela den kristna kyrkan behöver reformeras. Jag vill vidareutveckla de skatter vi har i Claras grundarbete med bön, diakoni och evangelisation, säger Mats Nyholm till Dagen när vi når honom på väg till en Alphakonferens i Stockolm under lördagen.

Inte första gången i S:ta Clara kyrka

S:ta Clara kyrka är inget okänt för Mats Nyholm. Åren 2006-2009 arbetade han som ungdoms- och lovsångspräst i församlingen, som är ansluten till EFS och utgår från Svenska kyrkans ordning. Han ser de åren som en lärotid, där han bland annat fick lära att allt inte behöver ha så lång startsträcka, utan att det ibland räcker att ställa ut ett bord och börja prata med människor.

– S:ta Clara kyrka är ingen perfekt församling, men det finns principer och mod som många kan få inspireras av. Kan vi få betyda något även för andra församlingar i landet är det jätteroligt, säger Mats Nyholm.

Kom till tro i Västerås

Nu har han också erfarenhet från åtta år som präst i Bäckbykyrkan i hemstaden Västerås, den församling där Mats och hans fru Camilla båda kom till tro som unga.

– Jag har alltid försökt berätta om Jesus för människor både i och utanför kyrkan. Min förhoppning är att få fortsätta med det, säger Mats Nyholm, på väg till konferensen om Alpha, en grundkurs i kristen tro.