Nyheter

Påven varnar för ökad skärmtid

Påve Franciskus anser att våra ögon är menade för annat än skärmtid

Förra veckan varnade Påve Franciskus ungdomar om riskerna med skärmtid och förklarade vad han anser att våra ögon egentligen bör användas till.
– Ögonen är inte skapade för att se ner i en virtuell värld, säger påven

Enligt Catholic News Agency (CNA) varnade påve Franciskus i ett möte med ungdomar inom gruppen Catholic Action förra veckan om att en risk för unga är att spendera hela dagarna med en skärm framför ögonen. Han menar att våra ögon finns till för att bland annat förmedla glädjen över att ha träffat Jesus.

– Våra ögon är till för att se in i andras ögon. De är inte skapade för att titta ner i en virtuell värld vi bär i våra händer utan för att titta upp mot himlen, till Gud, och för att se in i ögonen på de som lever nära oss, säger Påve Franciskus.

“Det är fint att följa Jesus”

Istället för att titta på en skärm uppmuntrar påve Franciskus till tron. CNA skriver att påven under mötet sagt att ungdomarna ska minnas att Jesus lär ut att alla människor är viktiga. Han menar att Gud inte bryr sig om rikedom eller makt utan snarare bryr sig om fattiga och bortglömda. Vidare betonar han att det finns mycket i världen som försöker splittra och isolera oss och att det då är extra viktigt att ta hand om varandra.

– Herren vill inte att vi ska spendera våra dagar instängda i oss själva utan att vi ska gå ut i världen och sprida Guds ord, menar Franciskus.

Han uppmanar även ungdomarna till att det är fint att följa Jesus. CNA skriver att han berättar om den stora kärlek Jesus känner för varje människa och hur vackert det är att ta del av den kärleken.

– Julen som närmar sig påminner oss om just det här: Gud träder in i världen och ger oss styrkan att gå med honom.




Fler artiklar för dig