Nyheter

Joel Halldorf slutar som ledarskribent på Dagen

Mellan 200 och 300 ledartexter har det blivit för Joel Halldorf i tidningen Dagen under fem års tid, men vid årsskiftet slutar han som ledarskribent.

Han har utmanat både politiker, kulturvärlden, kyrkoledare och tidningen Dagens läsare med sina texter på Dagens ledarsida sedan 2015. Parallellt har Joel Halldorf haft en tjänst som lektor i teologi och kyrkohistoria vid Enskilda högskolan i Stockholm. Dessutom har han medverkat på Expressens kultursida regelbundet och vid sidan om författat ett par böcker, senast “Gud: jakten”.

Men nu lämnar han sitt ledarskrivande i Dagen.

– Tiden räcker helt enkelt inte till. Men jag kommer fortsätta att medverka i Dagen på andra sätt, säger Joel Halldorf.

Jag meddelade tidningsledningen redan i våras. Dels arbetade jag då på min bok och dels går min tjänst på Enskilda högskolan nu in i en mer intensiv fas med handledning av doktorander. Jag märkte att det blev ohållbart gentemot familjen.


Glädje och vemod

Han beskriver det som roliga, givande och utmanade år på Dagen där han har fått möta mycket kompetens och professionalitet.

– Det är något speciellt att få tillhöra en redaktion där man stöttar och utmanar varandra. Så det finns vemod i detta.

Några planer på att sluta skriva har Joel Halldorf inte. Han kommer att återfinnas på Dagens kultursidor och i Läsarpodden hos Dagen med jämna mellanrum framöver och säkert också höras i Expressen och andra sammanhang.

Joel Halldord och Felicia Ferreira.

Joel Halldorf säger att han på Dagen har fått uttrycka det som ligger på hans hjärta inom det som är ledarsidans linje och inriktning. Sedan finns det alltid olika perspektiv och betoningar inom en ledarredaktion, vilket bara är nyttigt, säger han.

“Tacksam över Joels bidrag”

Felicia Ferreira, chefredaktör och VD på Dagen, uttrycker förståelse för att Joel Halldorf behöver få livet att gå ihop. Hon säger att Dagens ledarsida har en ambition att ha en tydlig grundlinje i stora frågor, men också kan landa lite olika i andra frågor beroende på vem som skriver och på så sätt representera en stor och rik kristenhet.

– Jag är väldigt tacksam för det Joel Halldorf har bidragit med de här åren på Dagens ledarsida. Vi bryter inte på något sätt relationen, utan Joel kommer att finnas kvar i friare och andra former, säger Felicia Ferreira.



Fler artiklar för dig