Kultur

Sverigeaktuella rapparen M.I.A. berättar att hon mött Jesus

Artisten som spelade på Gröna Lund i veckan beskriver hur hennes möte med den kristna tron fått henne att lämna hinduismen och bli kristen

Rapparen M.I.A:s berättar att hon blivit kristen efter en stark frälsningsupplevelse. Hon säger själv att hon inser att nyheten kan komma att provocera vissa av hennes fans.
– Även om det kostar mig min karriär kommer jag inte att ljuga. Jag kommer berätta sanningen, säger artisten.

Det var 2017 som Mathangi “Maya” Arulpragasam, mer känd som M.I.A., hade en uppenbarelse av Jesus, rapporterar relevantmagazine.com.

Händelsen var så övertygande att hon från den dagen definierar sig själv som kristen.

– Det var väldigt kreativt och helt galet för det vände upp och ner på hela min värld, säger M.I.A.

Artisten berättar vidare att allt hon tidigare trott på inte längre är aktuellt utan att det ersatts av hennes kristna tro. Hon kallar också kristendomen för enkel och anser att människor helt enkelt behöver bli presenterade för evangeliet.

Artisten, som tillhör folkgruppen tamiler säger att hon fortfarande bejakar sin tamilska identitet och kombinerar den med sin nyfunna kristna tro. Tamiler är en folkgrupp från Sydasien som bor bland annat i Sri Lanka.

Artisten påpekar också att det är viktigt att man står upp för det man tror på oavsett vad fansen tycker. Att det finns en risk att fansen sviker och vänder sig emot en är inget som artisten bryr sig om.

– Även om det kostar mig min karriär kommer jag inte att ljuga. Jag kommer berätta sanningen, säger M.I.A.

Tidigare portad av USA

M.I.A. har också varit aktiv i politiska frågor och blivit en symbol för flyktingar samt för tamilers rättigheter i Sri Lanka.

År 2006 blev artisten även portad från att komma in i USA på grund av sin politiska aktivism. Då var det på grund av hennes stöd till Tamil Tigers, en terrorklassad grupp som verkar i Sri Lanka.

---

Fakta: Artisten M.I.A.

  • Artisten M.I.A. är en brittisk artist och föddes i London av hinduistiska föräldrar.
  • Den 1 juni kom artisten till Sverige för att uppträda på Gröna Lund.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig