Inrikes

Bibliskt namn vanligast bland nyfödda pojkar

Samma namn som 2020 är fortsatt de mest populära namnen bland nyfödda, visar SCB:s namnstatistik för 2021.

De senaste åren har samma namn återkommit gång på gång på topplistan när Statistiska centralbyrån (SCB) sammanfattat de mest populära namnen bland nyfödda. Så även förra året – när Alice och Noah återigen toppade listan. Båda namnen var de mest populära även året innan.

Alice har innehaft förstaplatsen sex år i rad. Namnet har funnits på topp tio-listan sedan 2005 och har hamnat på första platsen tio gånger. Även Noah, som var det populäraste namnet för andra året i rad, har funnits med på topp 100-listan sedan år 2000 och topp tio-listan under de senaste sex åren.

I fjol döptes 706 nyfödda flickor till Alice och 745 nyfödda pojkar till Noah.

Fler artiklar för dig