28 september 2020

En tidning på kristen grundLivsstil

Predikar Jesus från hojen

Inför Jesusmanifestationen intar närmare 150 kristna motorcyklister huvudstaden. Med Josua som förebild kör de en böne-kortege sju varv runt Stockholms innerstad den 1 maj, samtidigt som de ber för Sverige och svenskarna.

- De sju varven är ju mer symboliskt men vi kommer att be för riksdagen och regeringen, om väckelse och om minskat våld i stan. Att svenskarna ska bli berörda av Gud, säger Conny Hasselgren från Network motorcykel klubb i Närke, som är ansvarig för kortegen.

Först kortege - sedan "plattan"

Bönekortegen börjar klockan 13.00. Varje varv beräknas ta 20 minuter och de både startar och stoppar vid McDonalds i Västberga.

Många av dem kommer även att vara med under den 48 timmars-evangelisation som Jesusfolket håller i på Sergelplattan, samt att de kommer synas under Jesusmanifestationen den 2 maj. Och det är precis så de vill ha det. Att synas är själva grejen. På Conny Hasselgrens mc-väst står det Jesus is lord (Jesus är herre) på ryggen, något som ofta leder till intressanta samtal.

- Ja, man får hela tiden tillfällen att berätta om Jesus, och det är väl tanken, att förvandla hojen till en predikstol.

Och när det då kommer hundra stycken sådana predikstolar på en gång så tittar man ju till. Står det dessutom Jesus på ryggen så är det säkert fler än ett ögonbryn som höjs, och kanske till och med något hjärta som berörs. Det är i alla fall det de ber för, det och att solen ska lysa.

Therese Hedlund

Therese Hedlund är tidigare redaktör på Dagen. Sedan juli 2017 frilansar hon för tidningen.

Fler artiklar