Familj

Mer smak med helstekt kött

Saftig lammstek med massor av örtkryddor eller en rosaröd rostbiff som bjuds nystekt och ljummen till krämig potatisgratäng. Att steka helt är hur lätt som helst och på köpet får man mer smak och lägre matkostnader.

Publicerad Senast uppdaterad

Ett bra tips vid helstekning är att skilja på kött med eller utan ben. Ben, framför allt tjocka ben som i lammstekar, kotlettrader och sadlar, fungerar som kylare i början av tillagningen och som extra värmekälla mot slutet. Normalt är det inga problem bara man känner till vad som händer. Att helsteka kött som ska vara rosa bör därför vara urbenat medan genomstekt kött gärna kan ha benet kvar. Använder man stektermometer, vilket rekommenderas, får den inte stickas in i köttet så mätsonden ligger mot benet. Då stämmer inte temperaturuppgifterna.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här