Livsstil

Stjärnkocken Niklas Ekstedt fascineras av bordsbön

Niklas Ekstedt driver tre restauranger, han har fått Michelinstjärnor och lett egna programmet ”Niklas mat” i SVT. Nu vill han lära svensken att uppskatta måltidens betydelse som gemenskapsrit – gärna inklusive ”Glädjens herre”.

”Bordsbön tror jag kan vara jätteviktigt. Det gör att du får en lugnare stund vilket gör att du bryter ner och smälter maten bättre”, säger kocken Niklas Ekstedt i intervjun i Dagens podcast.
”Bordsbön tror jag kan vara jätteviktigt. Det gör att du får en lugnare stund vilket gör att du bryter ner och smälter maten bättre”, säger kocken Niklas Ekstedt i intervjun i Dagens podcast.
Publicerad Senast uppdaterad

Vi möter Niklas Ekstedt i myllret av människor på Bokmässan i Göteborg. Han har just hållit ett föredrag och signerat den nya boken "Happy food 2.0" som han skrivit tillsammans med journalisten Henrik Ennart. Boken består förutom recept av en hel del både filosofiska och ideologiska resonemang kring matlagningens roll i våra liv och matens betydelse för vårt mående.

Läs Dagen en hel månad för endast 29 kr*

* Därefter 189 kr per månad

Dagen Digital

Klicka här