Om Dagen

eDagen på Iphone och Ipad

För att läsa digitaltidningen i din Iphone eller Ipad behöver du ladda ner vår eDagen-app, som finns på App store.

I appen kommer du lätt åt dagens tidning och de uppdateringar som kommer under dagen på Dagen.se. Det finns finesser som delning, sökning och läsning i artikelläge. Det går att ladda ner tidningen om man vill läsa den senare när man inte är uppkopplad.

Genom att aktivera pushnotiser kan man också bli påmind om när en ny tidning finns att läsa.

Så fungerar appen

  • När du laddat ner appen dyker den upp på din hemskärm i telefonen/surfplattan.
  • När du öppnar den kommer du till eDagens startsida, där alla de senaste tidningarna finns samlade. För att se äldre tidningar sveper du två gånger till vänster. Klicka på den tidning som du vill läsa.
  • Om du inte varit inne i appen förut kommer du få frågan om du vill köpa tidningen som lösnummer eller logga in. Som prenumerant har du tillgång till tidningen i alla format, så välj Logga in. Använd samma användarnamn och lösenord som du använder på vanliga Dagen.se på din dator.
  • Nu laddas tidningen ner till din telefon. Om du använder din mobila datatrafik kan du få en fråga om du vill ladda ner tidningen trots att du inte är uppkopplad via wifi. Varje tidning är mellan 5 och 10 mb, så har du ett abonnemang med fast datakostnad är det inga problem att ladda ner tidningen, men undvik om du till exempel befinner dig utomlands.
  • Du kan växla mellan att se en sida i taget eller ett uppslag i taget genom att hålla telefonen på höjden eller bredden.
  • Bläddra mellan sidorna i tidningen genom att svepa till vänster och höger.
  • Klicka på en artikel för att få upp den i läsläge. Härifrån kan du göra texten större och mindre, dela den via e-post, Facebook eller Twitter och bläddra mellan olika texter genom att svepa till höger och vänster.
  • Från tidningssidan kan du också få upp en lista över alla artiklar genom att klicka på ikonen med en stor rektangel och tre små rektanglar till höger högst upp på skärmen.
  • Bredvid den ikonen finns också en ikon för att snabbt se alla sidor i tidningen.
  • Du kan också söka efter artiklar genom att klicka på förstoringsglaset.