Debatt

Vi kan vara vänner trots att vi tycker olika

Vi ska inte låta oenighet i politiska frågor slita isär oss utan enas kring det som förenar oss: Kallelsen att vara Jesu händer och fötter i världen, skriver Malin Cederberg.

Motsättningar i USA avspeglas i lika tydliga och olika åsikter i Sveriges kristenhet. Hur gör vi nu? Hur ska vi kunna mötas? Hur enas vi kring kärnan i vår tro?

Oavsett vad du tyckt om Donald Trump och den amerikanska politiken under de senaste fem åren, så vill jag se dig som den syster och broder i Herren som du är. Vi har kommenterat varandras inlägg på sociala medier kring Trump, USA och vad som är sanning och inte. När vi insett att vi har diametralt olika åsikter har vi artigt backat ut från kommentarstråden för att inte komma i ren konflikt med varandra. Kanske har vi varit fega, men jag tror att den respekt vi visat grundar sig i kärlek och en önskan att inte skapa konflikt.

Tyvärr har vi inte kunnat mötas i kyrkan, sjunga lovsång tillsammans och dela gemenskapen vid fikaborden sedan Corona la sordin över hela världen. Vi behöver mötas, se varandra kärleksfullt i ögonen och enas kring det som förenar oss: Vår kallelse att gemensamt vara Jesu händer, fötter, ögon och öron i vår närhet.

Jag längtar efter dessa möten, längtar efter din kreativitet och energi. Längtar efter hur den helige Ande får inge oss idéer som tillsammans blir en plan för hur vi ska nå ut med budskapet om att Jesus motsvarar den inre längtan som varje människa känner. Han är Nåd och Sanning. Låt oss enas under Honom, fokusera på Honom och finna frid och glädje i stället för splittring och oro.

Fler artiklar för dig