Älskar du choklad? Vill du äta gott och glutenfritt? Det här är för dig!
Det må se ut som en kladdkaka, men när du smakar så märker du att det inte är det. Visst är det likt, men det här är en fudge-liknande chokladkaka som skiljer sig från kladdkakan bland annat genom att vara mjölfri. Man kan tro att den serveras med grädde – men icke – det är en sötad crème fraiche.
Ibland tror vi att vi vet vad vi ser, men när vi smakar på det så märker vi att det är något annat. Kanske tror du att mannen du brukar se på Ica är en tråkig person – fram tills du börjar prata med honom. Kollegan som du brukar hälsa på kanske du har fördomar om, fram tills att du får chansen att prata med henne och får lära känna henne.
Den där Jesus som du hört talas om kanske du tycker låter som en lustig typ, men om du skulle få chansen att sitta ner med honom över en fika så tror jag det hade varit svårt att vara likgiltig inför vem han är.
Paulus fick möta Jesus personligen och gick från att förfölja Jesu lärjungar, till att följa Jesus själv, och Sakaios anade att Jesus var en intressant människa och blev knockad och förvandlad efter mötet med honom. Vi lär känna varandra genom ord, genom att mötas och prata, på samma sätt lär du känna Gud genom hans ord – Jesus. ”Sök Herren medan han låter sig finnas – åkalla honom medan han är nära.”
Han längtar efter att få möta dig och visa dig vem han verkligen är. Vem vet – kanske kommer ditt liv aldrig bli detsamma om du vågar be en bön, och kanske kommer du aldrig mer baka en kladdkaka igen efter att ha testat denna chokladiga fudgekakan?

Chokladig fudgekaka
Ingredienser och köksredskap:
KASTRULL:
- 1 dl socker
- 2 msk vatten
SKÅL:
- 3 ägg
- 0,5 dl socker
VATTENBAD:
- 150 g choklad
- 175 g smör
SYRLIGT TILLBEHÖR:
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 120 grader. Klä en springform med bakplåtspapper väl. Tänk på att smeten blir rinnig och kan rinna ut om man inte lägger bakplåtspapper upp på kanterna i en springform.
- Häll socker och vatten i en kastrull och låt småkoka tills sockret smält bort.
- Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i ett vattenbad. Ett vattenbad är när du har lite vatten i en kastrull och en kastrull/aluminiumskål över det. Tänk på att bara ha värmen på inte varmare än medel, det ska inte koka.
- Vispa ägg och socker tillsammans poröst.
- Häll i sockerlagen i chokladsmeten.
- Rör ner chokladsmeten i äggvispet och rör tills allt blandats väl.
- Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 50–60 minuter. Kakan är klar när du drar i kakan på kanten och den släpper från kanten.
- Låt svalna helt i formen.
- Vispa upp crème fraiche tillsammans med vaniljsocker att servera till.
- Servera gärna med bär när kakan har kallnat. Med fördel kan den stå i kylskåpet över natten.
