Dagen i Israel

”Jag har 10 sekunder på mig att ta mig till skyddsrummet när raketerna kommer”

Avsnitt 1: Läraren Adele Raemer bor vid Gazaremsan och är ständigt beredd på raketanfall

Hur är det att leva i ett land fullt av konflikter och plötsliga raketanfall? Vi träffar läraren Adele Raemer som bor en kilometer från gränsen till Gaza som inte vill något annat än att leva i fred med människorna på andra sidan stängslet och därför startat en Facebookgrupp för både israeler och araber.
Vi träffar också Hananya Naftali, ung influencer med två miljoner följare vars mål är att motverka antisemitism och lyfta hur konflikten i Mellanöstern drabbar det judiska folket.

Hur är det att leva i ett land fullt av konflikter och plötsliga raketanfall? Vi träffar läraren Adele Raemer som bor en kilometer från gränsen till Gaza som inte vill något annat än att leva i fred med människorna på andra sidan stängslet. Vi träffar också den unga och politiska influencern Hananya Naftali som rör upp känslor när han försvarar Israels politik.

Se övriga avsnitt här:

---

Fakta: Israel, 75 år

  • Den judiska staten Israel utropades den 14 maj 1948.
  • Israel firar sin självständighetsdag enligt den judiska/hebreiska kalendern, vilket innebär att den är en rörlig helg enligt den gregorianska kalendern. I år inföll nationaldagen den 26 april.
  • Palestinierna högtidlighåller den 15 maj som sin sorgedag och kallar den al-nakba (katastrofen).

---

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar