Spel

Spelrecension: Bli barista för en dag i fantastiskt snygga Coffee Rush

Dagen recenserar brädspelet “Coffee Rush”.

Brädspelet Coffee Rush, omslag.
  • Titel: Coffee Rush
  • Betyg: 4 av 5
  • Ålder: från 8 år
  • Antal spelare: 2–4 spelare
  • Speltid: 30 minuter
  • Förlag: Korea Boardgames/Asmodee Nordics

I Coffee Rush är det ditt jobb att göra kaffe, te och någon enstaka gång varm choklad till de mängder av kunder som väller in på kaféet där du jobbar. För varje beställning du slutför får du en “like”, men akta dig för att ta för lång tid på dig – då tröttnar kunden och du får i stället en “dislike”. Ingredienser till dryckerna samlas genom att din spelpjäs flyttas på ett gemensamt bräde, och beställningarna består av kort som du har fyra rundor på dig att slutföra. Dryckerna blandas i små genomskinliga koppar.

Trots att Coffe Rush inte spelas i realtid lyckas det mycket skickligt fånga stressen av att jobba i serviceindustrin under rusningstid. Likes och dislikes blir plus- och minuspoäng, och det är sällan någon slutar på tvåsiffrigt; ett av sätten som spelet tar slut på är att någon får fem dislikes. Med dina likes kan du också köpa olika uppgraderingar, som gör att du kan röra dig mer flexibelt över spelbrädet eller samla fler ingredienser från rutorna där du landar.

Brädspelstest. Test av spelet Coffee Rush.

Coffe Rush är också fantastiskt snyggt, där både kopparna och de små ingredienserna liknar sina verkliga förlagor. Trots detta är priset överkomligt. Det enda möjligen negativa jag kan säga om spelet är att du inte interagerar jättemycket med de andra spelarna, men det är inte alltid ett minus och ganska vanligt i den här typen av spel.

Fler artiklar för dig