Krönikor

Sebastian Stakset: Mina första år som frälst var ett krig

Går man på två vägar samtidigt så kommer man ingenstans.

När jag blev frälst 2013 påbörjades en tre år lång strid för att komma ut i frihet. Tre års fullt krig mellan mörker och ljus. Jesus räddade mig gång på gång hur smutsigt jag än levde. Om jag ska likna mig själv vid ett dricksglas vatten så var glaset fyllt av 99 procent smutsigt gammalt diskvatten. Endast en procent gick att dricka, men det var blandat.

Jag försökte presentera Jesus för massa människor mellan 2013–2016 men ingen blev frälst. Folk fick ”dricka” det gamla diskvattnet som inte smakade gott. Jag levde fortfarande för mig själv och inte för Jesus. Det var inte attraktivt att locka med evangelium när jag själv varken var ren eller helgad. Men Herren har tålamod med oss. Han väntade på mig med öppna armar trots att jag vände ryggen. Faderns ovillkorliga kärlek.

Läs mer: Sebastian Stakset och Carl-Gustaf Severin startar evangelistskola i höst

2016 omvände jag mig genuint. Som LP-sången "Jag följer Jesus, och lämnar världen." Jag lämnade verkligen allt. Jag bestämde mig: Jag och mina sätt skulle dö! Kristus skulle få leva i mig! Det var det bästa beslut jag någonsin tagit. Jag kastade ut det gamla diskvattnet och lät Jesus fylla mig med Levande Vatten. Resultatet överträffade mina vildaste fantasier.

Min omvändelse har lett till så mycket frukt. Jag har bett frälsningsbönen med tusentals människor. Sett trasiga familjer bli hela. Sjuka bli friska och fångar bli fria. När man offrar sitt eget liv för att Jesus ska få första platsen i ens hjärta så vinner man det liv som Gud har för en. Och det är mycket mer spännande och mycket bättre än allt man kan vinna själv i den här världen.

I Guds närvaro faller allt på plats. Men går man på två vägar samtidigt så kommer man ingenstans. Vad fyller du dig med min vän? Vad blockerar den helige Ande i ditt liv? Den helige Ande är en känslig person. Han tycker inte om att leva som människorna i världen. Han vill rädda människorna i världen. Inte leva som dem. Dina ögon och öron är inkörsportar till din själ och till ditt hjärta. Var försiktig med vad du släpper in där. För det du släpper in kommer fylla din själ och ditt hjärta.

Gör som David. Be Gud att rannsaka ditt hjärta. Be Gud att skapa i dig ett rent hjärta och kasta ut det gamla diskvattnet. Ta bort det som blockerar din närvaro med Gud. Jesus längtar efter gemenskap med dig. Och Jesus vill inte dela dig med världen. När du lämnar världen kan Jesus börja använda dig på riktigt! Han älskar dig. I dag är en bra dag att rannsaka vad som egentligen finns och regerar i mitt hjärta. Är det Jesus? Är det jag? Eller är det världen?

Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig. (Luk 9:23)

Läs också: Sebastian Stakset – hatrapparen som blev predikant för kärleken

Fler artiklar för dig