05 december 2021

En tidning på kristen grundKultur

Björn Wiman: ”I klimatkrisen behöver vi det religiösa språket”

Läget för planeten är kritiskt. Men Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman tappar inte hoppet. Nu är han aktuell med boken ”Sent på jorden – 33 tankar om världens största nyhet”. – Vi behöver prata om godhet och ondska, helvete och paradis. Vi behöver det religiösa språket, konstaterar han.

Björn Wiman fascineras av målningen ”Den yttersta domen” i Storkyrkan i Stockholm. Han efterlyser existentiella perspektiv på miljöfrågan. ”Vi har använt oss av en doft- och smaklös terminologi som saknar förankring i våra sinnen när vi talat om klimatet”.
Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration och är inloggad kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson är reporter på Dagens kultur- och livsstilssidor.

Fler artiklar