17 oktober 2021

En tidning på kristen grund



Kultur

Björn Wiman: ”I klimatkrisen behöver vi det religiösa språket”

Läget för planeten är kritiskt. Men Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman tappar inte hoppet. Nu är han aktuell med boken ”Sent på jorden – 33 tankar om världens största nyhet”. – Vi behöver prata om godhet och ondska, helvete och paradis. Vi behöver det religiösa språket, konstaterar han.

Björn Wiman fascineras av målningen ”Den yttersta domen” i Storkyrkan i Stockholm. Han efterlyser existentiella perspektiv på miljöfrågan. ”Vi har använt oss av en doft- och smaklös terminologi som saknar förankring i våra sinnen när vi talat om klimatet”.
Endast för prenumeranter
Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson är reporter på Dagens kultur- och livsstilssidor.

Fler artiklar