12 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

De delar ut JulDagen i 3 500 brevlådor

Lundhagskyrkan i Hovsta i Örebro kommer att lägga Dagens jultidning i brevlådorna i församlingens upptagningsområde

Den 11 november är det sista dagen att beställa Dagens julmagasin. Och intresset är stort från församlingar som vill nå ut med tron i en tid när det är svårt att bjuda in till kyrkan.
I Lundhagskyrkan i Örebro har man beställt hela 3 500 exemplar att dela ut i närområdet.

– Vi har gjort det här något år tidigare. Då beställde vi 2 500 ex, men det räckte inte så nu har vi ökat till 3 500 tidningar, berättar Rune Jonsson, ordförande i missions- och evangelisationsrådet i församlingen.

Lundhagskyrkan, Hovsta frikyrkoförsamling, kommer att gå runt i närområdet i Hovsta, men även i grannområdena Lillån och delar av Axberg och lägga tidningen i brevlådor.

– Det känns som ett coronasäkert sätt att nå ut till människor. Vi vill informera både om tidningen som vi tror är bra, men vi har även bladat i information från oss där vi bjuder in till kyrkan. Vi vill visa att människor är välkomna till oss, antingen till webbsändningar eller fysiska gudstjänster, beroende på vad som kommer att vara möjligt, berättar Rune Jonsson.

Han beskriver att han och de andra i församlingens missions och evangelistationsråd ser julbilagan som ett sätt att möta människor, på ett säkert sätt i pandemitider.

Vad hoppas ni att det här ska leda till?

– Vi hoppas att det ska öppna för samtal och kontakt med församlingen. Kanske att någon också kommer på våra gudstjänster och samlingar efter det här.

Rune Jonsson konstaterar att de webbsända gudstjänsterna når besökare som kanske inte annars skulle komma och besöka församlingen.

– Vi ser att många följer våra gudstjänster digitalt som inte kommer hit annars. Det skapar ett intresse som vi vill jobba vidare med. Vi hoppas också att det här kan inspirera andra att göra liknande satsningar, säger han.

---

Fakta: JulDagen

  • JulDagen är Dagens julmagasin som innehåller reportage, vittnesbörd, krönikor, recept och mycket annat.

---

Daniel Wistrand

Daniel Wistrand är redaktör för kultur och livsstil på Dagen.

Fler artiklar från Kultur