Kultur

Carina Bergfeldt skriver bok om fängelsepastor

“Det här är en historia jag vetat i sju års tid att jag var tvungen att berätta”.

Journalisten Carina Bergfeldt.
Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt släpper en ny bok våren 2023. Den här gången vill hon berätta en amerikansk fängelsepastors historia.

Carina Bergfeldt har nyligen avslutat vårens säsong av sin självbetitlade talkshow i SVT, och fokuserar nu på att skriva klart sin nya bok. Om ett år ges den ut på bokförlaget Forum.

– Det här är en historia jag vetat att jag var tvungen att berätta i sju års tid. Efter mitt första möte med fängelsepastorn Jim gjorde jag något jag aldrig gjort under mina år som journalist. Jag lutade mig mot ratten och grät. Över honom, över mig, över de känslor hans historia väckte. Nu hoppas jag att många fler ska bli berörda, säger Carina Bergfeldt.

Hon träffade fängelsepastorn Jim Brazzil under ett besök i Texas 2015 när hon var där för Aftonbladets räkning för att intervjua Vaughn Ross, som dömts till döden för ett dubbelmord och som skulle avrättas om sju dagar. Mötet resulterade i artiklar, men också i boken Sju dagar kvar att leva.

I den nya boken, som ännu inte har någon titel, riktar hon alltså blicken mot fängelsepastorn i stället. Han som suttit med 155 fångar precis före deras dödsögonblick, och hört deras sista, ofta fasansfulla, bekännelser.

Förutom att dela hans livsberättelse, kommer boken beröra stora frågor som döden, förlåtelse, kärlek och sorg, skriver förläggaren Jennie Sjögren i ett pressmeddelande.

---

Fakta: Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt, född 1980, är journalist och författare. Idag arbetar hon som programledare på SVT och är värd för talkshowen Carina Bergfeldt. Tidigare har hon även varit SVT:s USA-korrespondent samt arbetat som reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har tilldelats Stora Journalistpriset, Årets stilist och Kristallen.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig