Ledare

Hjärtskärande att så många barn mår så dåligt

Kommentar. Skolstarten kan bokstavligen rädda barns liv

Frida Park.

I sommar slogs ett rekord – ett oerhört sorgligt sådant. Aldrig förr har så många barn sökt hjälp via Bris. Via chat eller telefon, nu även nattetid, söker de hjälp för ångest, nedstämdhet eller problem eller våld i familjen. Sommarlov är inte enbart bad och sol, det är ensamhet och isolering för barn i våldsutsatta familjer. Samtalen om självdestruktivitet har ökat med hela 75 procent och samtalen om självmord med 52 procent enligt Bris.

Är ett samhälle där så många barn, en del inte äldre än sju år, mår så dåligt verkligen ett gott samhälle?

—  Frida Park

Den här och kommande vecka börjar skolan och även om alltför många elever är utsatta för mobbning och stress är skolan för andra ett andningshål som gör att man orkar en dag till. Lärare, rastvakter och fritidspersonal bidrar dessa dagar bokstavligen till att rädda liv. Är ett samhälle där så många barn, en del inte äldre än sju år, mår så dåligt verkligen ett gott samhälle?

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig