Ledare

Skämskudde när Dadgostar driver med troende

Kommentar: Ofattbart historielöst av Vänsterpartiets ledare

I Dagens första intervju med den då nyblivna V-ledaren sa Nooshi Dadgostar att hon inte gillar bilden av Vänsterpartiet som “antireligiöst”. Och ändå, så här snart två år senare, tvekar hon inte att själv bidra till den bilden. I sitt sommartal läste Dadgostar ur Bibeln, slog fast att empiri saknas för mirakler och kritiserade Kristdemokraternas sjukvårdspolitik “Man får anta att den borgerliga planen den här gången är att bota sjuka genom mirakler. För Jesus metod är rimligtvis vad som återstår. Kanske kommer inspirationen från Bibeln?”

Kanske kommer inspirationen från Bibeln? Med inspiration från Bibeln kämpade William Wilberforce för och fick till sist igenom förbud mot slavhandel. Med inspiration från Bibeln startade kyrkor sjukhus och skolor långt innan statsmakten övervägde det. Med inspiration från Bibeln startade Henri Dunant Röda korset för att ge vård till människor som skadats i krig. Bibeln ligger till grund för hela den västerländska civilisationen. Men Nooshi Dadgostars partikamrater i Albanien, Sovjet och Kuba förföljde, fängslade och misshandlade människor som trodde på Bibeln.

Kritisera gärna meningsmotståndares politiska förslag. Gör det i sak. Men att förlöjliga kristna som inspireras av Bibelns ord borde Nooshi Dadgostar verkligen hålla sig för god för. Så kort historiskt minne har vi inte.

Fler artiklar för dig