Kultur

Spelrecension: Lär dig Bibelns böcker med Bibellinjen

Dagen recenserar kortspelet där du lär dig ordningen på Bibelns böcker

Titel: Bibellinjen

Betyg: 3 av 5

Ålder: från 8 år

Antal spelare: Från 2 spelare

Speltid: 15 minuter

Förlag: 7-day games/Bibeln i dag

Regelvideo på svenska

Kommer Habackuk före Haggai, och vilken ordning är det egentligen på Paulus brev? I Bibellinjen, ett svenskt spel designat av Simon Lindén och utgiven i samarbete med Bibeln i dag, sätts din kunskap om Bibelns böcker på prov. Spelet består av en kortlek där varje kort motsvarar en av Bibelns 66 böcker. På framsidan finns bokens namn och en illustration, och på baksidan bokens nummer.

För den som spelat Timeline eller När då då? är konceptet bekant: Dra fem kort och lägg dem i rätt ordning utifrån var de finns i Bibeln, utan att titta på baksidan. När du är klar vänder du på korten. Om du lagt fel någonstans plockar du bort det kortet, tills du har en korrekt ordning – dessa kort får du behålla som poäng, övriga kastas. Spela tills korten tar slut, den spelare som har flest kort vinner. Det finns också ett antal varianter på reglerna, inklusive en för barn som inte lärt sig läsa än.

Bibellinjen fungerar, precis som de flesta spel av den här typen, bäst om de som spelar är ungefär lika bra på ämnet – i det här fallet Bibelns böcker. Det är förstås också roligare om man i alla fall har lite koll på Bibeln och inte behöver sitta och chansa. Men på konfirmationsläsningen, tonårssamlingen, med lite äldre scouter eller liknande fungerar spelet utmärkt. Och det finns också en variant där du ska vara så snabb som möjligt, om två eller fler teologer eller andra bibelfantaster vill tävla mot varandra.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar