Ledare

“Många är överens om att Jesus är bästa åtgärden”

Ledarpodden. Det finns ljus i gängmörkret - och det är kyrkorna som kan sprida det

Finns det något ljus i gängmörkret? Det är lätt att fastna i hopplöshet när man följer nyheterna om kampen mot gängkriminaliteten och skjutningarna. Allt yngre rekryteras. För att motverka detta är det på lågstadiet nästan för sent. För den som lockas av pengarna, statusen och de coola förebilderna är det svårt att känna skuld och svårt att hoppa av. Är det ”tills alla dör” som gäller, som boken journalisten Diamant Salihu har skrivit? Eller finns det något hopp?

I veckans avsnitt av Ledarpodden lyfter Steven Crosson, ledarskribent och Frida Park, opinionsredaktör de ljus som finns. De positiva nyheterna som faktiskt finns, men som vi sällan hör talas om. I Dagens unika serie ”Ett helare Sverige – tillsammans mot gängkriget” finns berättelse efter berättelse om kyrkorna, pastorerna, ledarna, eldsjälarna och medmänniskorna som gör skillnad. Det finns inte bara hopp. Det finns även goda exempel att inspireras av och ta efter.

Faktum är att kyrkorna har den bästa åtgärden mot gängkrigen – både förebyggande och för den som vill ut: Jesus. Frälsningen och den gemenskap kyrkorna erbjuder är en unik och kraftfull åtgärd, även där det offentliga misslyckas med allt annat. Jesushoppet lyser klart.


Lyssna på Ledarpodden

Fler artiklar för dig