Sexualkunskap en brist i våra kyrkor

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Alla som klagar på RFSU:s material Sex i skolan: Läs det först. Det är ett bra material som till största delen handlar om relationer och väldigt lite om sextekniker. Vi har för dålig undervisning om sex och samlevnad i våra skolor i dag men också i våra kyrkor. Jag håller med artikelförfattarna om att det vore bra om Sveriges Kristna Råd satte sig ner och gemensamt arbetade fram ett material om sex och samlevnad som man kan arbeta utifrån i de olika samfunden och församlingarna.

I dag finns det en enorm brist på tydlig, enkel och sund sexualkunskap i våra kyrkor. Det finns alldeles för många pastorer/ungdomsledare som inte har en aning om hur de ska hantera dessa frågor. Här eftersträvar jag ett material som verkligen tar upp mer om sex och kanske mindre om relationer då vi gemensamt behöver ha tydlig struktur med hur man tar upp frågor som onani, lust, sex före äktenskapet, inomäktenskapligt sex, samboförhållanden, otrohet, sexualitet som singel och mer. 

Ta gärna fram ett eget material men nej skicka det inte till skolorna. Börja först i era egna samfund.

Hanna Guvå

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
"Nordens kallelsestund"
Karin Wiborn och Lars Enarson
Foto: Pressbild & Joakim Lundgren
Foto: Pressbild & Joakim Lundgren
Slöjförbud i skolan