Vad säger Bibeln om Jesu mor?

Ingenstans i Bibeln står något om att vi ska vörda, tillbe eller på något sätt se upp till Maria.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Eller gör det, har jag missat ett så viktigt bibelord? Har olika evangelister och pastorer som jag lyssnat på under mina femtio år som personligt kristen struntat i att undervisa om det?

Hade Gud ansett det vara viktigt och värdefullt hade han sannolikt genom sin son Jesus undervisat de första kristna att och hur vi ska vörda Maria. Men jag kan inte hitta det, men berätta gärna var jag kan hitta den undervisningen av Jesus.

Tvärtom intog Jesus en märklig hållning till sin mor, kan jag tycka. Han distanserade sig från henne när han hängde på korset. I Johannesevangeliet 19 kallar Jesus Maria för ”kvinna” och fortsätter säga till henne: ”där är din son” och menar Johannes som stod bredvid henne. Så säger han till lärljungen att ”Där är din mor”.

A och O måste väl vara Bibelns ord och Jesu undervisning?

Runo Samuelsson

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Corona och kyrkorna
Hur blir det med Nyhemsveckan, Torpkonferensen och alla de andra kristna konferenserna i sommar?
Foto: Malina Abrahamsson/Johannes Ottestig
Foto: Malina Abrahamsson/Johannes Ottestig
Att hålla modet uppe i isoleringen
Coronakrisen
Pingstkyrkan i Falköping.
Foto: Emanuel Ström
Foto: Emanuel Ström
Dokument
Jonas förbereder sig för innebandyträning med kompisarna i Uppsala Life IF:s P10, pojkar födda 2009/2010. Tidigare spelade han pingis. Klubben har en innebandyskola från förskoleålder till årskurs 2.
Foto: Natanael Gindemo
Foto: Natanael Gindemo