Ledare

Murar mot flyktingar är motsatsen till medmänsklighet

Kommentar. Be för afghanska folket och för dem som murar in sina hjärtan.

“Mitt Europa bygger inga murar”. De orden kommer vara del av Stefan Löfvens eftermäle. Dock inte utan befogad kritik eftersom murar för att stoppa människor på flykt, om än bildligt talat, var vad Sverige under hans tid som statsminister sedan införde. Rapporterna om murarna som byggs i Turkiet och Grekland för att hindra inte i första hand islamistiska terrorister utan människor som flyr för sina liv från talibanerna är beklämmande.

Kristna bör hörsamma uppropet till bön för det afghanska folket.

—  Frida Park

I en tid då det afghanska folket behöver omvärldens stöd mer än kanske någonsin visar ivern att svinga mursleven med all önskvärd tydlighet att det afghanska folket och landet lämnas åt talibanernas öde. Kristna bör hörsamma uppropet till bön för det afghanska folket. Sorgligt nog behövs det även bön för alla dem som bygger murar, inte bara kring sina länder utan kring sina hjärtan.

Fler artiklar för dig