02 december 2021

En tidning på kristen grundLedare

Israels nye ambassadör tar sig befogad ton om SD

En signal som ingen bör ignorera

Elisabeth Sandlund, i korthet.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Att uttrycka sig diplomatiskt betyder i dagligt tal att använda försiktiga ordalag. Men också diplomater tar ibland i från fotknölarna. När Israels nye ambassadör i Stockholm, Ziv Nevo Kulman, intervjuas i Dagens Nyheter skräder han inte orden vare sig om antisemitismens mångfacetterade ansikte eller om hans, och därmed Israels, syn på Sverigedemokraterna: “Vi har inte, och har inte för avsikt att skaffa oss, någon kontakt med SD. De kan säga att de stödjer Israel, men man måste också titta på vad de inte stöder.”

Det är en signal som ingen bör ignorera, allra minst de politiker som med sikte på ett regeringsskifte arbetar för att normalisera relationerna till ett parti som de bara för några år sedan lovat att aldrig samtala, än mindre samarbeta, med.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare