Ledare

KD vill alltså inte ens förebygga oönskade graviditeter?

Kommentar. I ivern att tvätta bort anti-abortstämpeln kastar KD ut barnet med badvattnet

Den politik man som partiledare drev i opposition kan kanske inte kan direktöversättas till regeringsproppar. Men om ett parti överger sina egna värderingar – vad finns då kvar? Den frågan blir rimlig när det är tydligt att abortpiskan inom KD viner så hårt att inte en enda motion från partiet nämner abort.

Någon större överraskning är det måhända inte, både abortkontrakt och förslag om att grundlagsskydda “aborträtten” hörs numera från KD-håll. Men hade det varit helt orimligt för Ebba Busch att fortsätta att lyfta det okränkbara människovärdet, det orimliga i att foster som kan överleva utanför moderns kropp aborteras eller att intensifiera arbetet med att förebygga oönskade graviditeter? Frågar man KD är svaret ja. Det är ändå att spola ned barnet med badvattnet.

Fler artiklar för dig