27 januari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Grundlösa anklagelser om främlingsfientlighet

Replik. På vår folkhögskola har alla som velat ventilera sina idéer på ett respektfullt sätt funnit ett fritt forum, skriver Mario Ognissanti.

På Sankta Elisabets folkhögskola har vi alltid och utan rädsla haft högt i tak och bjudit alla som haft något intressant att säga på ett kultiverat sätt. Höger och vänster, revolutionärer och konservativa, alla har funnit ett fritt forum att ventilera sina idéer på ett respektfullt sätt.

Innan jag inbjöd biskop Athanasius Schneider frågade jag kardinal Anders Arborelius. Kardinalen gav sin välsignelse. Efteråt inbjöd kardinalen biskop Schneider att göra ett längre besök i Sverige.

Anklagelserna som Irène Nordgren och Madeleine Fredell gör i Dagen (8/12) om främlingsfientlighet är oförskämda och grundlösa och får stå för skribenterna. Biskop Schneiders föredrag finns för övrigt inspelat och är tillgängligt för vem som helst att lyssna till.

Fler artiklar från Debatt