Viktiga texter i kyrkoårets slut

Låt det profetiska ordet lysa på ett tydligare sätt i våra församlingar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det är mycket trosstärkande att studera det profetiska ordet och då upptäcka att det ofta är högaktuella saker man läser, sådant som gäller den tid vi lever i. Inte minst gäller det profetiorna om Israel. Att landet Israel åter finns på världskartan är ett stort mirakel.

När vi nu tydligt kan se att profetiorna går i bokstavlig uppfyllelse, borde det givetvis avspegla sig i den förkunnelse som våra präster och pastorer ger oss från sina talarstolar. Men, man kan med sorg konstatera att det är mycket tyst kring dessa högaktuella frågor på många håll. Jag har svårt att förstå varför. Nämner man Israel så är det ofta inte som ett positivt tidstecken utan som ett politiskt problem, något som bör bojkottas på olika sätt.

Nu kring kyrkoårets slut är det många av våra texter som handlar om den yttersta tiden och om vaksamhet inför det profetiska ordet. Det ger utmärkta tillfällen att ta upp dessa frågor på ett tydligt sätt. Låt det profetiska ordet lysa på ett tydligare sätt i våra församlingar under det nya kyrkoåret.

Jan Ottosson

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Bethel church
Ta emot inspiration från karismatiska förnyelserörelser, men fånga också upp de varningssignaler som finns. Bilden: Bill Johnson undervisar på bibelskolan i Kalifornien.
Foto: Christopher Visser
Foto: Christopher Visser