Aftonbön för systrar och bröder i Knutby

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I vår aftonbön i kväll tänder vi ljus för alla bröder och systrar i Knutby. Vi innesluter i vår förbön de sörjande barnen. Deras pappa i häktet. 30 åringen och hans hustru. Den unga flickan som erkänt mordet och hennes familj.

Vi tänder ett ljus för en aktiv liten församling och deras ledare. I en stund som denna är det inte tid att diskutera teologins många ämnen. Ej heller som prästen och leviten passera på andra sidan vägen, avvisande för att inte befläcka sig. I denna nödens stund handlar det om att lyfta och att hela sår. Barmhjärtighetens olja är det som helar.

Ingen församling har under senare tid genomgått sådana prövningar och fördömanden som den i Knutby. Ljuset vi tänder i kväll är bön om nåd för alla som visste, anade, men ingenting gjorde. För alla tankar och fördömanden för att klara det egna skinnet.

I kväll tänder vi vårt ljus och ber om Guds förbarmande, hans sanning i den fruktansvärda tragedien och om hans nåd.

Vi tänder vårt ljus och ber om nåd och förbarmande för den del av den kristna familjen som kallas pingstvänner.

Det har sagts att det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret. Därför tänder vi i kväll vårt böneljus för Knutby.”

Harriet och Josef Östby

Läs de senaste artiklarna om Knutbysekten

Alla tidigare artiklar
Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Roland Hellsten.
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
ARTIKELSERIE: PÅ DJUPET MED...
Joakim Lundqvist.
Foto: Sara Källner
Foto: Sara Källner