Ledare

Alla är välkomna till kyrkan, men inte alla bör leda den

Kommentar. Fredrick Federley vill ställa upp i kyrkovalet i Gagnef

Efter att Centerpartiet meddelat att förtroende saknades för Fredrick Federley lämnade han alla sina uppdrag i höstas. I intervjuer och pratprogram i tv har sedan Federley berättat sin sida av historien och flera gånger återkommit till det stöd han under den svåra tiden fått från kyrkan. Nu vill han ge något tillbaka och ställer upp i kyrkovalet.

Alla är välkomna till kyrkan! Och Federley har rätt i att det är i kyrkan de stora frågorna om nåd och försoning hör hemma. Men innebär det att alla är lämpliga som ledare eller förtroendevalda i kyrkan? Nej. Förtroende är något som byggs upp under tid och den tid som här passerat är inte lång. De själasörjare som stöttat den före detta EU-parlamentarikern hittills bör nog, inte minst av omsorg av Federley själv, uppmuntra till andra former av engagemang.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar