27 januari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Väl känt att biskopens åsikter är problematiska

Slutreplik. Oavsett om den inbjudna biskopen uttryckte främlingsfientlighet under just detta föredrag eller ej, så är hans åsikter väl kända, skriver Madeleine Fredell och Irène Nordgren.

Mario Ognissanti antyder att vi i vår artikel (8/12) utpekar Sankta Elisabets Folkhögskola som främlingsfientlig och att anklagelserna därför är “oförskämda.” Vår artikel syftar till att vädra vår frustration över att en katolsk folkhögskola – som “arbetar mot främlingsfientlighet” – av världens cirka 5000 katolska biskopar väljer att bjuda in just den biskop som förmodligen är den som mest oförblommerat ger uttryck för främlingsfientlighet.

Ognissanti ger en länk till Athanasius föredrag – underförstått att där inte finns inte ett ord om främlingsfientlighet. Däri ligger det farliga som vi vill förmedla. Oavsett om han i just detta sammanhang gav luft åt klandervärda åsikter eller ej är det väl känt att han stått för problematiska åsikter i andra. Och det kan inte Sankta Elisabeth folkhögskola eller Stockholms katolska stift vara ovetandes om.

Fler artiklar från Debatt