Debatt

Lagför firandet av Hamas terror mot judar

Vi kan inte acceptera hets och terror mot judar, vare sig den utförs av IS eller Hamas, eller stöds och applåderas av svenska sympatisörer, skriver Tuve Skånberg, KD.

Terrororganisationen Hamas fullskaliga angreppskrig mot Israel, med tusentals dödade och sårade som följd, firas i svenska städer av hundratals sympatisörer. På samma sätt som IS islamistiska terror firades.

Statsministern finner firandet groteskt. Och det är det ju, för att uttrycka det milt.

Firandet och den antisemitiska hetsen mot civila judar borde prövas mot Sveriges grundlagsfästa hetslagstiftning. Vi kan inte acceptera hets och terror mot judar, vare sig den utförs av IS eller Hamas, eller stöds och applåderas av svenska sympatisörer. Hets faller inte inom yttrandefrihet.

Lagför uppvigling, terror och hets, också i svenska städer.

Fler artiklar för dig