Vi måste tala sanning om islam

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Till de lärde herrarna historikern Per Hammarström, sociologen Anders P Lundberg och fredsforskare Kristian Steiner (Dagen Debatt 30 aug, 11 sep): Är du i ditt hjärta kristen innebär det att stå upp för mänskliga rättigheter, att positivt arbeta med flykting- och integrationsfrågor. Vår bibel lär oss att vi ska ta hand om änkan, den fattige, den föräldralöse och främlingen.

Det är också vår plikt att stå emot förtryck, terror och våld och att tala ut sanningen. Vad är då jihad? Koranen säger uttryckligen att det är en muslims plikt att breda ut islam. Koranen påbjuder ett borttagande av alla otrogna - judar, kristna, buddister, hinduer, sekulariserade och så vidare.

Iran, Saudiarabien, Hamas, Al qaida och många fler gör ingen hemlighet av att striden gäller först lördag (judar), sedan söndag (kristna). Att förneka att islam i dag, under fanatiska ledare, är världens blodtörstigaste religion, det är cyniskt.

Inte bara gentemot våra kristna syskon som slaktas runt om i världen, eller våra svenska medborgare som sitter fängslade, utan även mot dem som söker skydd här i landet, invandrare som flytt undan terror och som registreras här av sina hemregeringar.

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
- Körsång är en stor verksamhet i Sverige, en viktig verksamhet, sa Anders Tegnell på torsdagens presskonferens.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Bibeln i skolan
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo
Foto: Jonas Ekströmer/TT, Natanael Gindemo